A+ A A-

Tuzla: Nastavak seminara Pozitivne psihologije

U eri brzog načina življenja, velikog broja obaveza i poteškoća u našem gradu su se održala još dva predavanja  iz oblasti pozitivne psihologije. Članice Asocijacije žena MIZ Tuzla i polaznice seminara Pozitivne psihologije su i ovog mjeseca imale priliku da uzmu učešće za trpezom pozitivnih misli i da se počaste još pozitivnijim primjerima i objašnjenjima iz oblasti Pozitivne psihologije sa aspekta islama koje im je kao i svaki put do sada, na sebi svojstven način, izlagala prof. Aide Tule.

tuzla-psihologija2012_012-2

Naime, ciklusi seminara iz pozitivne psihologije koje Asocijacija žena organizuje već drugu godinu počeo je krajem mjeseca novembra. Rad je podijeljen u dvije grupe, grupa polaznica prvog ciklusa i grupa polaznica drugog ciklusa, koje već drugu godinu uzimaju učešće za pozitivnim trpezama pomenute psihologije.  

tuzla-psihologija2012_012-1

28. januara 2012. godine održano je treće predavanje prvog i drugog ciklusa. Polaznice prvog ciklusa su se ovog puta govorile na temu "Snaga i slabost duše u strahu" dok su polaznice drugog ciklusa na svojoj ovomjesečnoj trpezi imale temu „Govori dobro ili šuti".
Naredni susret planiran je za kraj narednog mjeseca a na trpezi bi se trebale naći neke nove teme i izlaganja iz oblasti Pozitivne psihologije sa aspekta islama koje polaznice sa zadovoljstvom iščekuju.

Elmedina Osmić