A+ A A-

DELEGACIJA IZ-E BOŠNJAKA S. AMERIKE U VAŠINGTONU

iabna    Predstavnici IZ-e Bošnjaka u Americi, predsjednik IABNA dr. Bayram-ef. Mulić i glavni imam dr. Senad-ef. Agić prisustvovali su obilježavanju 50. godišnjice Islamskog centra u Vašingtonu, koje je održano u predivnoj džamiji u Washingtonu DC 26. juna.

    Prilikom svoga obraćanja, u prisustvu oko 150 delegacija i uzvanica među kojima su bili i predstavnici IZ-e Bošnjaka u Americi, specijalni gost predsjednik SAD Džordž Buš je naglasio pomoć svoje zemlje u odbrani muslimana u BiH i najavio da će imenovati posebnog izaslanika pri Organizaciji islamske konferencije (OIC) kako bi unaprijedio međusobno razumijevanje i saradnju SAD s muslimanskim zemljama.

    Delegacija IZ-e je potom posjetila ambasadu BiH u Washingtonu gdje ih je u vrlo srdačnoj atmosferi dočekao prvi sekretar gosp. Adnan Hadrović, s kojim su potom posjetili Muzej holokausta gdje su se posebno zadržali na trajnoj postavci o genocidu u Srebrenici.

    U kasnim poslijepodnevnim satima delegacija je imala odvojene razgovore sa predstavnicima Bošnjačko-američkog Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu i IZ-e Bošnjaka u ovom gradu gospodom Tarikom Bilalbegovićem, Vehidom Demićem, Esmirom Ganićem, Hamzom Karčićem, Lejlom Hadžić i Mehmedom Elezovićem.