A+ A A-

OBILJEŽAVANJE DVANAESTE GODIŠNJICE SREBRENIČKOG MASAKARA U NEW YORKU

srebrenica (Custom)    U prostorijama Bosanskohercegovačkog Islamskog centra New Yorka u Astoriji održat će se prigodan program obilježavanja dvanaeste godišnjice srebreničkog masakra i genocida nad Bošnjacima Podrinja.

     Program će biti održan u srijedu, 11. jula sa početkom u 6:00 na večer u prostorijama Islamskog centra (18-02 Astoria Boulevard u Astoriji NY 11102).

     Na očigled cijelog svijeta, u Bosni u Srebrenici - zaštićenoj zoni Ujedinjenih naroda, počinjen je GENOCID. Tog dana nestalo je svjetlosti u očima više od 8,500 bošnjačkih duša. Desio se zločin, najveći u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.
     Ne dozvolimo da se GENOCID počinjen u Srebrenici, u srcu Evrope negira, ili ne daj Bože zaboravi. Zato 11. jula krenimo svi u prostorije Bosanskohercegovačkog Islamskog centra NY u Astoriji, da se sjetimo i poklonimo pred dušama naših šehida.

     Dužni smo ih se sjećati, proučimo pred njihove duše Tevhid, to je najmanje što možemo i moramo da učinimo - kaže se u saopćenju Bosanskohercegovačkog Islamskog centra NY u Astoriji.

     Gosti programa ""Marš smrti - Put slobode" bit će Muhamed Šaćirbey, bivši Bosanskohercegovački ambasador pri Ujedinjenim nacijama, profesor Emir Ramić, Predsjednik Upravnog odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Senahid Halilović i Fikret Bećirović, džematlije iz Srebrenice.