A+ A A-

ZAPOČEO PROCES POPUNJAVANJA KLUBA PRIJATELJA BiH U AMERIČKOM KONGRESU

logoba11     Nedavno je na inicijativu Bošnjačko-američkog savjetodavnog vijeće za Bosnu i Hercegovinu osnovan "Klub prijatelja BiH" u američkom Kongresu. Ovim kongresnim tijelom predsjedavaju kongresmeni Russ Carnahan, demokrata iz Savezne države Missouri i Christopher Smith, republikanac iz Savezne države New Jersey.

     Kako bi Klub prijatelja BiH dobio svoju punu funkcionalnost, treba biti popunjen sa određenim brojem članova (kongresmena i senatora). Proces popunjavanja je već otpočeo sa pismom dvojice predsjedavajućih upućenom njihovim kolegama u američkom Kongresu.

     S druge strane, uloga BiH dijaspore u SAD-u je od presudnog značaja u procesu popunjavanja ovog kluba.

     Stoga, Bošnjačko-američko savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu poziva BiH dijasporu u SAD-u, odnosno svakog pojedinca posebno, da uzme aktivno učešće u ovom procesu tako što će tražiti od svojih predstavnika u američkom Kongresu da se pridruže Klubu prijatelja BiH.

     Bošnjačko-američko savjetodavno vijeće naglašava da svakog državljanina SAD-a koji živi u nekoj od saveznih država ravnopravno predstavljaju po dva senatora, te jedan kongresmen ovisno o distriktu u kojem dotična osoba živi. To znači da naša dijaspora ima mogućnost kontaktirati ukupno tri svoja predstavnika, a prije toga potruditi se da saznaju ko su mjihovi predstavnici.

     Nakon dobijenih saznanja potrebno je da svaki građanin pojedinačno svoje predstavnike lično kontaktira u njihovim "district office" putem telefona, faxa, poštom ili pošalje e-mail tražeći od njih da se pridruže Klubu prijatelja BiH u američkom Kongresu.

     Detaljnije o ovoj akciji možete se informirati na sljedećoj internet adresi: http://www.baacbh.org