A+ A A-

U VISOKOM SUSRETI SPORTISTA U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI

sportski susreti     Odbor za sport Udruženja ilmijje Bosne i Hercegovine okončao je sve pripreme za održavanje "Susreta sportista Islamske zajednice".

     Na današnjem sastanku u Sarajevu članova ovog Odbora izvršena je analiza urađenih priprema "Devetih susreta sportista Islamske zajednice" na kojima će uzeti učešće takmičari i ekipe sastavljene od uposlenika i službenika Islamske zajednice.

     Susreti će biti održani u Visokom 1. i 2. jula 2007. godine, a takmičenje i utakmice će se održavati u dvorani u Visokom i sportskoj sali Perzijsko-bosanskog koledža u Lješevu, dok će medresa Osman ef. Redžović u Velikom Čajnu ustupiti dio svojih infrastrukturnih kapaciteta za potrebe učesnika susreta, prvenstveno smještajne kapacitete.

     Hazim ef. Krupalija predsjednik Odbora za sport Udruženja ilmijje kazao je da će na ovim susretima uzeti učešće najbolje ekipe sa područja muftijstava u Bosni i Hercegovini, ekipe iz bošnjačke dijaspore, predstavnici mešihata Islamske zajednice Hrvatske, Sandžaka i Slovenije te predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori.

     Prema riječima Hazima ef. Krupalije na sportskim susretima bit će zastupljene sljedeće discipline: fudbal, košarka, atletika (trčanje na 100, 200 i 800 m, bacanje kugle, skok udalj  i štafeta 4 x 100 metara), stoni tenis i šah.