A+ A A-

Obilježavanje Nove hidžretske 1433. godine u džematu "Deer Park" u Melbournu

Džematski Odbor džemata „Deer Park"  organizovao je u nedjelju, 27/11/2011. godine  prelijep piknik i druženje džematlija u Islamskom Centru u povodu Nove hidžretske 1433 godine.

Džematlije su počele da dolaze u džamiju već oko 11:00 sati, a već oko podne namaza restoran džamije kao i sala i prostor pergole bili su popunjeni džematlijama. Prelijep vjerski program u izvedbi članova hora džemata „Deer Park" započeo je odmah nakon klanjanja podne namaza, a u svom kratkom uvodu Imam džemata Muhamed ef. zaželio je svim prisutnim dobrodošlicu i čestitao svima novu Hidžretsku godinu, naravno ukazavši na značaj poznavanja svojih značajnih historijskih datuma i prenošenje znanja istih na generacije koje dolaze, jer ako mi ne prenesemo naše vrijednosti na našu djecu u tom slučaju će naša djeca znati više o vrijednostima drugih , nego o svojim vrijednostima. Svakako hidžra kao događaj od kojeg muslimani računaju vrijeme nosi sa sobom poruke i pouke koje u svakom vremenu i na svakom mjestu mogu koristiti muslimanima.

nhg-melburn-2011-1

A i sam program i sadržaj ilahija i recitala govorio je o ovom veoma značajnom događaju u povijesti islama. Nakon završenog programa džematlije su nastavili svoje druženje i razgovore u prostorijama Islamskog Centra, naravno uz kahvu, a oni koji nisu jeli prije podne mogli su se počastiti ćevapima i jagnjetinom koju su pripremili članovi džematskog Odbora za ovaj prelijepi piknik i događaj u našem džematu.

Želimo se zahvaliti Džematskom Odboru na odličnoj organizaciji ovog piknika,svima koji su pomogli u organizaciji ovog velikog događaja u džematu,onima koji su izveli odličan vjerski program,  kao i svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj prelijepi događaj, a naročito se zahvaljujemo našim džematlijama iz drugih džemata koji su nas posjetili.

Muhamed ef. Đidić