A+ A A-

Uspjeh vjeroučitelja iz Banovića

Ovih dana na prostorima naše lijepe Bosne aktuelni su napadi na predmet islamske vjeronauke čime se želi dokaza da je to beskoristan predmet koji čak i negativno utiče na učenike praveći među njima podjele. Ali na veliku žalost onih koji žele to dokazati vjeroučitelji širom drage Bosne iz dana u dan dokazuju da je predmet islamske vjeronauke neodvojiv dio odgojno-obrazovanog sistema. Svakog dana vjeroučitelji, na čelu sa VPS službom Rijaseta IZ BiH, djelima govore da su dorasli svome poslu. Iz dana u dan vjeroučitelji redaju uspjeh za uspjehom u svome rade. Pored kvalitetno pokrivene nastave islamske vjeronauke vjeroučitelji pridobijaju srca svojih učenika koji rado provode svoje trenutke školovanja s njima.

vjeroucitelj-banovici-12-2011

Vjeroučitelj Nedžad Ejubović sa svojim učenicama

Još jedan takav pozitivan primjer nam stiže iz rudarskog grada Banovića gdje je vrijedni vjeroučitelj Ejubović Nedžad sa svojim učenicima osvojio zavidne rezultate. Naime, 11.11.2011. godine OŠ „Banovići"u saradnji sa Crvenim krstom BiH bili su organizatori općinskog takmičenja „Misli mine" za osnovne škole. Na tom takmičenju prvom mjesto osvojila je ekipa OŠ „Banovići" koju je vodio vjeroučitelj Ejubović Nedžad i time zaslužila plasman za kantonalno takmičenje, dok je drugo mjesto  pripalo OŠ „Treštenica" čiju ekipu je vodila vjeroučiteljica Velagić Ziba.  

Na dan Prvog kongresa vjeroučitelja koji  je održan 03.12.2011. godine učenice OŠ „Banovići" , Vanja Horvat, Marija Ćorić i Emina Avdić, dok je njihov nastavnik Ejubović Nedžad prisustvovao tom kongresu, kao domaćini kantonalnog takmičenja osvojile su prvo mjesto čime zaslužuju plasman za federalno takmičenje koje će se održati u subotu 10.12.2011. godine. Ovim uspjehom su ove vrijedne učenice  potvrdile svoju odlučnost da pozitivno promovišu svoju školu. Naravno, pored velikog truda i zalaganja spomenutih učenica velika zasluga pripada i njihovom voditelju sekcije vjeroučitelju Ejubović Nedžadu. Svojim postupkom vjeroučitelj Nedžad Ejubović je dokazao i još jednu bitnu stvar a to je da se vjeroučitelji islamske vjeronauke vrlo dobro snalaze u radu s multietničkim grupama učenika i da razvijaju kod učenika osjećaj suživota.

Našem vjeroučitelju Nedžadu a i svim ostalim vjeroučiteljima želimo mnogo uspjeha u radu i poručujemo im da budu ponosni na ono što rade.

Ikanović Muhamed