A+ A A-

Održane sjednice skupština medžlisa na području Muftiluka banjalučkog

Mrkonjić Grad, 31 januar 2012. - Današnjom Skupštinom medžlisa IZ-ce u Mrkonjić Gradu, završeno je održavanje skupština na području Muftiluka banjalučkog, na kojima su uspješno usvojeni izvještaji o radu za 2011. godinu i planovi rada za 2012. godinu.

sjed-sku-mi-muba-01-2012-1

Muftija je obavezno prisustvovao svim skupštinama medžlisa. Pored muftije, na nekim skupštinama su bili prisutni predstavnici Rijaseta Islamske zajednice u BiH, zamjenik muftije, sekretar muftijstva, predsjednik medžlisa Banja Luka. Načelnik općine mr. Osman Ćehajić je bio prisutan na Skupštini u Ključu i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku mr. Dževdet ef. Šošić na Skupštini u Prnjavoru. Generalni sekretar Rijaseta prof. h. Muhamed ef. Salkić je pohvalio rad skupština, posebno naglasivši efikasnost rada i transparentnost skupštine. H. Rasim ef. Kadrić, finansijski inspektor pri Rijasetu je pohvalio rad na urednom i veoma dobrom vođenju finansijskog poslovanja medžlisa. U Ključu je televizija USK napravila reportažu o radu skupštine, što je svakako bilo emitovano.

sjed-sku-mi-muba-01-2012-2

U svojim obraćanjima, muftija je isticao važnost mekteba i mektebske nastave, održavanje završnih ispita i hatmi. Također, isticao je i govorio o važnosti njegovanja međuljudskih, međukomšijskih odnosa, na promoviranju suživota, tolerancije i međuljudske koegzistencije na ovim područjima.

Na svim spomenutim skupštinama, muftija je govorio o tome da strogo čuvamo našu lijepu tradiciju, koju su baštinili naši djedovi i pradjedovi, kao i naše strogo čuvanje hanefijskog mezheba što je i naša velika obaveza po Ustavu Islamske zajednice i pravilnicima i aktima Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

sjed-sku-mi-muba-01-2012-3