A+ A A-

SVEĆENIK OSUMNJIČEN ZA BLUD NAD PETORICOM DJEČAKA

lisice     U istražni centar Županijskog suda u Rijeci je, u najvećoj tajnosti i bez obavijesti medijima, prepraćen  stariji muškarac. Riječ je o 63-godišnjem svećeniku iz jedne od župa na otoku Rabu.

     Prema Večernjakovim neslužbenim izvorima, riječ je o Dragi Ljubičiću, bivšem novaljskom župniku koji je sada u župi Banjol. Javnosti je velečasni Ljubičić poznat iz vremena dok je kod njega u župi u Novalji kapelan bio vlč. Zlatko Sudac.

     Upravo je u vrijeme njegova kapelovanja kod Ljubičića - u svibnju 1999. godine - Sudac dobio stigme na čelu i pojavio mu se križ.

Opsežna obrana

     Ljubičić je, doznajemo, priveden nakon opsežne kriminalističke obrade provedene u suradnji Državnog odvjetništva i kriminalsitičke policije PU primorsko-goranske.

     Prema prvim informacijama, svećenika se sumnjiči da je bludio nad čak petoricom malodobnih dječaka, mahom iz njegove župe. Detalji djela nisu poznati, kao ni je li blud uključivo i seksualno napastovanje i zlostavljanje.

     No, podatak koji je potvrđen iz službenih izvora govori da je riječ o dječacima u dobi između 10 i 12 godina,  mahom ovogodišnjih prvopričesnika s kojima je, pretpostavlja se, kontaktirao u pripremi primanja sakramenta. Svećenik će, koliko se zasad zna, prenoćiti u zatvoru, a danas će se odlučiti o njegovu statusu.

     Iz Riječke nadbiskupije doznajemo da su i oni, baš kao i javnost, za privođenje svećenika doznali iz policije, točnije iz priopćenja koje je osobno potpisao načelnik Oliver Grbić.

Čekaju dokaze

     - Mogu jedino potvrditi da optuženi svećenik nije iz naše nadbiskupije - rekao je Danijel Delonga dodavši da će, ako se optužbe pokažu istinitima, Crkva poduzeti sve potrebno jer je takav čin najsramnija izdaja svećeničkog zvanja i zavjeta.

(Pincom.info)