A+ A A-

Jedinstvo i budućnost IZ važniji od pozicije

ZUKORLIC-Muamer-muftijaSjeverni Sandžak - Ovih dana svjedoci smo medijske propagande u vezi sa turskom inicijativom u cilju vraćanja jedinstva Islamskoj zajednici u Srbiji.
Neuobičajeno Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić izbjegava davati izjave za medije što je samo pojačalo interesiranje javnosti.
Ekipa Sandžak PRESS-a uspjela je doći do kratke izjave Glavnog muftije koji kaže:
„Jedinstvo i budućnost Islamske zajednice važniji su mi od pozicije. Sporazum neće ugroziti značaj mog sudjelovanja u radu Islamske zajednice iako sam izrazio spremnost prepustiti čelnu poziciju nekom od alima koji mogu uspješno vršiti tu funkciju. Vjera i prosvjeta su moj
životni put kome ću ostati dosljedan bez obzira na svoju formalnu poziciju. Sa zadovoljstvom pratim ponašanje medija ovih dana koji samo potvrđuju koliko je ko bio umiješan u agresiju na Islamsku zajednicu. Vjerujem da će se nakon potpisivanja ovog sporazuma mnogi zastidjeti zbog onoga što su govorili i pisali proteklih dana."

Očito je da je sama najava vraćanja jedinstva Islamskoj zajednici izazvala veliku groznicu sa obje strane Drine kod svih koji su vidjeli šansu u razbijanju redova muslimana i Bošnjaka.

Izvor: SandzakPRESS.net