A+ A A-

Takmičenje u hifzu Časnog Kur`ana

Kur-an-foto1U Sarajevu će od 27. do 29. septembra 2011. godine biti održano takmičenje u hifzu Časnog Kur`ana. Organizatori ovog takmičenja su Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Fondacija „Hifz Časnog Kur`ana" iz Sarajeva, a u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur`ani Kerima iz Džedde.

Takmičenje će biti održano u četiri kategorije: 1. kategorija hifz cijelog Kur`ana, 2. kategorija hifz 15 džuzeva (ili 10 krugova), 3. kategorija hifz 10 džuzeva (ili 7 krugova) te 4. kategorija hifz 5 džuzeva (ili 4 kruga).

Pravo učešća na takmičenju imaju svi hafizi/hafize ili osobe koje uče hifz u starosnoj dobi do 35 godina. Hafizi se mogu takmičiti samo u prve dvije kategorije (izuzimajući mogućnost izbora „krugova"). Za takmičare iz IV kategorije kvalifikaciono takmičenje će biti održano 24. septembra 2011. godine.

Važno je napomenuti da takmičari koji su na prethodnim takmičenjima u organizaciji Rijaseta osvojili prvo mjesto u nekoj od nižih kategorija mogu se takmičiti samo u višoj kategoriji u odnosu na prethodne godine.

Detaljnije informacije o načini prijave na takmičenje kao i formular za prijavu možete naći na linku ispod:

VI Takmičenje u hifzu Kur`ani-Kerima u Bosni i Hercegovini