A+ A A-

Humanitarna akcija MIZ Kiseljak

Pored niza aktivnosti koje je u proteklom periodu pokrenuo Izvršni odbor Medžlisa IZ Kiseljak, kao što je pokretanje web portala Medžlisa ( www.medzliskiseljak.ba), vrlo uspješno je realizirana humanitarna akcija na području Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, koji obuhvata petnaest džemata u Kiseljaku i Kreševu, pod nazivom „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA"

Akciju je organizirao IO Medžlisa IZ Kiseljak i realizovao u saradnju sa dežmatima. Svim imamima i članovima džematskih odbora i džematlijama koji su bili uključeni u ovu plemenitu akciji se u ime Izvršnog odbora najiskrenije zahvaljujemo.

Akcija je trajala od 15. do 21. augusta. 2011. godine, te za sedam dana koliko je trajala  prikupljne su velike količine osnovnih životnih namirnica.

humanitarnaAkcija1

Na osnovu dostavljenih spiskova od strane džemata, humanitarna pomoć je uručena za 50 osoba, socijalno ugorženih naših porodica, i to u SUBOTU 27. AUGUSTA 2011. GODINE od strane rukovodstva Medžlisa, džematskih imama i članova džematskog odbora.  Pomoć je podjeljena u Kiseljaku i Kreševu.

Na osnovu iskazane potrebe i uspješnosti provedene ove akcije Medžlis IZ-Kiseljak će i narednih godina organizirati ovakve humantarne akcije, koje će, ako Bog da, poprimiti tradicionlani karakter.

humanitarnaAkcija2

Ovo je svakako bila prilika da se na terenu obiđu i vide oni kojima je pomoć potrebna i uz razgovor poželi sve najbolje u predstojećim najramskim danima.

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak se zahvaljuje svim džematlijama na doprinosu.

 

Admir Čeho