A+ A A-

Muftija zenički posjetio porodicu Fazlić u Žepču i porodicu Sirovica u Maglaju

U okviru ramazanskih aktivnosti, u srijedu 17. avgusta 2011. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis IZ Žepče, odnosno džemat Donja Golubinja, gdje je nakon ikindija-namaza, u pratnji glavnog imama Medžlisa IZ Žepče Izet ef. Efendića, posjetio porodicu teško oboljelog Emira Fazlića.

Emir Fazlić, sa suprugom Merjemom i troje djece živi kao podstanar u naselju Opšenik u Donjoj Golubinji kod Žepča. Fazlići žive u veoma teškim uvjetima i bez ikakvih su primanja.

MUFT-ZEN-ZEPC-MAG-AU-2011-2

Muftija mr. Ejub ef. Dautović sa porodicom Fazlić iz Žepča

Istog dana, muftija zenički posjetio je i Medžlis IZ Maglaj. Zajedno sa glavnim imamom Izudin ef. Kruškom muftija je posjetio porodicu Mahmuta Sirovice u Novom Šeheru. Mahmut živi u obnovljenoj kući u zaseoku Adže sa suprugom Mersijom koja je teški bolesnik. Demobilisani je borac Armije BiH. Egzistenciju obezbjeđuje skupljanjem i prodajom metalnog otpada.

MUFT-ZEN-ZEPC-MAG-AU-2011-3

Muftija mr. Ejub ef. Dautović sa porodicom Sirovica iz Maglaja

U okviru posjete Medžlisu IZ Maglaj muftija zenički posjetio je i džemat Kopice u kojem je upriličen zajednički iftar čiji je domaćin bila porodica h. Fikrete i h. Rifata Husića.

MUFT-ZEN-ZEPC-MAG-AU-2011-1

Nakon teravih-namaza u ovom džematu organizirana je centralna mevludska svečanost za područje Medžlisa IZ Maglaj povodom obilježavanja 17. dana ramazana, dana Bitke na Bedru. Mevludki program izveli su imami Medžlisa IZ Maglaj, hor ‘'Revda'' i hafiz iz Turske Muhamed Gencebay Oda, koji u vrijeme Mubarek Ramazana boravi na području Medžlisa IZ Maglaj. Posebni gosti na svečanosti bili su predstavnici Medžlisa IZ Foča, na čelu sa predsjednikom Salem ef. Ćemom. Posjeta predstavnika Medžlisa IZ Foča je realizirana u okviru projekta bratimljenja medžlisa IZ Muftiluka zeničkog sa medžlisima na području RS.