A+ A A-

Zenica: Otvorena vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2011."

Na Zeničkoj Musalli jučer (27.07) je održana press konferencija povodom vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2011.", na kojoj je predstavljen program manifestacije, koji će biti realiziran od srijede, 27. jula do nedjelje, 31. jula 2011. godine.

Na press konferenciji novinarima su se obratili: predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Lastavica 2011." muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, koji je između ostaloga kazao: „Lastavica šalje jasne poruke mira, dijaloga, tolerancije i suživota. Ona poziva Bošnjake na individualnu i kolektivnu odgovornost i na izgradnju vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta."

zenica-lastavica-2011-pres 

Pored muftije zeničkog, novinarima su se obratili: glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, predsjednik pododbora za vjerska pitanja, g-đa Amna Sofić, predsjednica pododbora za kulturu, i gosp. Muhamed Begagić, predsjednik pododbora za sport.

U okviru predstavljanja programa manifestacije ''Lastavica 2011.'' najavljeno je, između ostaloga, da će se u četvrtak (28.07) u Atriju Medrese u Zenici u 17.30 sati održati  retrospektivna izložba plakata Muftiluka zeničkog, u 18.00 sati razgovor sa dr. Džemaludinom Latićem „O sunnetu Muhammeda, a.s." i u 19 sati promocija romana „Jevrejsko groblje" autora akademika Enesa Karića. U petak 29. jula planirana je „'Večer Kur'ana" u Vrandučkoj Tvrđavi.

Također, najavljeno je da će u okviru centralnog programa biti održane besjede muftije zeničkog mr. Ejuba ef. Dautovića te poruka Muamera ef. Zukorlića, glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji.

Sa jučerašnjom press konferencijom zvanično je otvorena vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2011.".