A+ A A-

Promocija: Islamska zajednica u BiH za vrijeme monarhističke Jugoslavije

U Bošnjačkom institut u Sarajevu održat će se promocija knjige „Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme monarhističke Jugoslavije (1918-1941)",  dr. Adnana Jahića.

Organizatori promocije, koja će biti održana u srijedu, 29. 06. 2011. godine,  su Bošnjački institut u saradnji sa Bošnjačkom nacionalnom zajednicom za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Medžlisom Islamske zajednice Zagreb, a o knjizi će govoriti: prof. dr. Husnija Kamberović, prof. dr. Enes Karić i mr. sci. Ferid ef. Dautović.

promocija-knjige-prof-Jahica

Knjiga govori o vremenu između dva svjetska rata i oslikava poziciju Islamske zajednice u burnom razdoblju bosanskohercgovačke historije, kada su se mnoge ustanove i institucije borile za svoj status u jednom novom političkom, državnom, pravnom i kulturnom kontekstu. Autor Jahić je monografski obradio sve ono što je bilo bitno za život Islamske zajednice u navedenom razdoblju, uključujući i život muslimana, jer je Islamska zajednica bila neraskidivi akter svih tokova koji se tiču vjerskog, političkog i kulturnog života. 

Knjiga je izašla u izdanju Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Islamske zajednice u Hrvatskoj - Medžlis Islamske zajednice Zagreb.