A+ A A-

Završeno mektebsko takmičenje na nivou MIZ Visoko

U nedjelju 08. maja 2011. godine na području MIZ Visoko održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu-ilmihala. 

U Bijeloj-Šerefuddin džamiji održano je takmičenje iz kiraeta uz prisustvo džematlija, roditelja, polaznika mektebske nastave imama i muallima. Takmičilo se 57 najboljih polaznika u učenju Kur'ana iz 31 džemata.

takmicenje-visoko-maj-2011-1

Prvo mjesto iz kiraeta do 5 razreda O.Š. osvojio je Bukva Affan a u starijoj kategoriji, od 6 do 8. razreda Bukva Tahir, iz džemata Donja Mahala, (muallim hfz. Edin ef. Bukva), drugo mjesto u mlađoj kategoriji Kriještarac Kelim, a u starijoj Hadžimejlić Mirza, iz džemata Rosulje, (muallim Mahir ef. Huseinovski), dok je treće mjesto u mlađoj grupi osvojio Arnautović Armin, džemat Muhašinovići (muallim Osman ef. Bahtanović) a u starijoj kategoriji Omerović Adnan, džemat Kološići-Dol (muallim Adnan ef. Muratović). 

U kategoriji općeg znanja takmičilo se 62 polaznika iz 31 džemata.

Prvo mjesto je osvojio Skopljak Emin, džemat Rosulje (muallim Mahir ef. Huseinovski), drugo mjesto Kaldžija Merjema džemat Mokronozi (muallim Senad ef. Šabić) i treće mjesto Dedić Naida, džemat Donja Mahala (muallim hfz. Edin ef. Bukva). 

takmicenje-visoko-maj-2011-2

Komisija u sastavu Ibrahim ef. Hadžić-glavni imam, hfz. Edin ef. Bukva i hfz. Zijad ef. Dervić za kiraet i Mustafa ef. Omerdić, Ahmet ef. Agić, Sabahudin ef. Čehajić i Nisvet ef. Smaka za ilmihal su od najboljih učenika iz svih džemata izabrali najbolje. Najuspješniji takmičari bili su Bukva Tahir, Bukva Affan i Skopljak Emin koji će ujedno i predstavljati Medžlis IZ Visoko na takmičenju na nivou muftijstva.

takmicenje-visoko-maj-2011-3

Svi učesnici na takmičenju dobili su prigodne hedije, a pobjednici knjige i novčane nagrade.

Takmičenje su sponzorirali VISPAK Visoko, RAMPART Visoko i KOVO-galerija Visoko na čemu im Medžlis IZ Visoko zahvaljuje.

Pobjednicima i njihovim muallimima čestitke i uspješno predstavljanje MIZ-a Visoko na daljnjim takmičenjima.

Fahrudin Bećirović