A+ A A-

Napad na imama Ćemu u Foči je i napad na imame Maglaja

FocaPovodom verbalnog i fizičkog napada na predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Foča Salema ef. Ćemu, koji se dogodio u samom centru grada 02.04. 2011. godine, a kome su tom prilikom nanešene i tjelesne povrede, pismo podrške Salemu ef. Ćemi uputio je Medžlis Islamske zajednice Maglaj najoštrije osudivši uz istinsku zabrinutost ovaj nemili i sramni događaj. 

„Napad na Salem ef. Ćemu, istinskog heroja, odvažnog branitelja i ponosnoga imama Foče i Podrinja, napad je i na Medžlis Maglaj, na sve naše imame i cijelu Islamsku zajednicu, koji duboko vrijeđa i uznemirava svakog iskrenog, čestitog i dobronamjernog čovjeka. Ovakvi kukavički napadi i fizički nasrtaji na imama, moraju se energično osuditi, radi čega zahtijevamo istragu nadležnih policijskih i pravosudnih organa. 

S tim u vezi, upućujemo pismo podrške Bošnjacima-muslimanima Foče i Podrinja i  izražavamo svoju spremnost za svaki oblik pomoći, istinski suosjećajući bol i patnju kolege Salem ef. Ćeme. Ovim putem želimo također, ohrabriti plemenite Bošnjake povratnike i sve kolege imame da odgovorno i dostojanstveno nastave sa radom i djelovanjem, jasno ukazujući da nisu sami, ostavljeni i zaboravljeni.", stoji u pismo podrške MIZ Maglaj koje je potpisao glavni imam Izuddin ef. Kruško.