A+ A A-

Asocijacija žena MIZ Tuzla ugostila članice Vijeća žena MIZ Zagreb

Tuzlu su 03. aprila 2011. godine posjetile članice Vijeća žena Medžlisa Islamske zajednice Zagreb. Gošće iz Zagreba su provele sunčan, proljetni  dan u društvu rukovodstva i članica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla,  kojim je pripala čast da budu domaćini dragim gošćama i sestrama iz Zagreba. Ovaj susret bio je prilika za jedno ugodno druženje.  Tokom posjete Tuzli gošće su posjetile nekoliko važnih vjerskih i historijskih objekata grada Tuzle, između ostalih Džindijsku džamiju, Kapiju i užu gradsku jezgru. Potom ih je put odveo do Behram-begove medrese, gdje je upriličen kratki obilazak kompleksa medrese i susret sa profesoricama ove obrazovne ustanove.

zene-miz-tuzla-i-zagreb-2011-1

Ova posjeta bila je i idealna prilika za razgovor o mogućim,  budućim projektima i saradnji Asocijacije žena MIZ Tuzla i Vijeća žena MIZ Zagreb. "Svaki put Tuzla na mene ostavi poseban utisak. Bilo mi je zadovoljstvo ponovo biti ovdje i ponovo biti vaša gošća. Nadam se da ćemo uskoro realizirati neke aktivnosti zajedno, ako Bog da." - kazala je predsjednica Vijeća žena MIZ Zagreb, Azra Omanović.

zene-miz-tuzla-i-zagreb-2011

Rukovodstvo Asocijacije žena MIZ Tuzla u svom radu teži u uspostavljanju i ojačavanju saradnje sa muslimankama kako u našoj zemlji tako i u regionu. Ovaj susret, još jedna je potvrda da malim ali sigurnim koracima Asocijacija ostvaruje svoje zacrtane ciljeve.

Elmedina Osmić