A+ A A-

Održan sastanak kod Muftije zeničkog

U petak 01. aprila 2011. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović održao je redovan godišnji sastanak sa članovima Sabora IZ u BiH, predsjednicima izvršnih odbora i glavnim imamima medžlisa IZ sa područja Muftiluka zeničkog.

Cilj sastanka bio je upoznavanje novoizabranih predsjednika i članova Sabora Islamske zajednice i priprema za sjednicu Sabora IZ u BiH, koja je održana u subotu 02. aprila 2011. godine.

muftija-sastana-godisnji-2011

Nakon pozdravne riječi glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice i predstavljanja novoizabranih članova Sabora i predsjednika izvršnih odbora Medžlisa, prisutnim se obratio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, čestitajući novoizabranim sabornicima i predsjednicima izbor u organe Islamske zajednice ukazavši na važnost emaneta koji im je povjeren i čast koja im je ukazana.

muftija-sastana-godisnji-2011-1

Također, na sastanku je tretirano i pitanje nacrta Pravilnika o članarini i članstvu u Islamskoj zajednici u BiH. Nakon rasprave, donešen je zaključak da se uputi dopis radnoj grupi Rijaseta Islamske zajednice da se prolongira termin za provođenje rasprave na nivou medžlisa Islamske zajednice, zbog važnosti i osjetljivosti ovog pitanja.

Nakon sastanka koji je upriličen u prostorijama Medžlisa IZ Zenica, susret je nastavljen u hotelu ''Zenica'' uz svečani ručak.