A+ A A-

Završena manifestacija „Vjera i povjerenje grade našu budućnost"

Mešihat Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj organizovao je manifestaciju pod nazivom „Vjera i povjerenje grade našu budućnost". U ovoj manifestaciji je učestvovalo nekoliko džemata iz cijele Njemačke a centralne svečanosti održane su u Kirchheim Tecku i Mannheimu.

manifestacija-njemacka-2011-2

U ovoj manifestaciji su učestvovali Mirsad ef. Mahmutović, izaslanik Reisu-l-uleme, dr. hfz. Halil ef. Mehtić, Avdo ef. Hodžić, dr. Ibrahim ef. Džafić, hfz. Dželal Kaloši, predstavnici medrese „Džemaludin Čaušević" sa medresanskim horom te brojni džematski imami i džematlije. Manifestacija je označila jedan spektar završnih svečanosti u svim džematima na području Mešihata IZBNJ, koje su bile organizovane u povodu mjeseca Allahova poslanika.

manifestacija-njemacka-2011-3

Aktivnosti u džematima u mjesecu rabiu-l-evvelu su pokazale da je privrženost vjeri i bošnjačkoj tradiciji neotuđivi dio našeg bošnjačkog identiteta. Posjećenost na ovim manifestacijama je bila iznad očekivanja, a posebno raduje da je veliki broj mladih ljudi, kojima je stalo do očuvanja njihovog islamskog identiteta, prisustvovao ovim svečanostima.

manifestacija-njemacka-2011-1

Učesnici iz Bosne i Njemačke su svojim učenjem Kur´ana, ilahijama, govorima i vazovima uljepšali program manifestacije. O ovim svečanostima će više biti govora u zvaničnim glasilima Islamske zajednice.

(www.igbd.eu)