A+ A A-

Polaznici vjeronauke obilježili Dan bolesnika

Kao i prethodnih godina JU Srednja medicinska škola u Tuzli učestvuje u obilježavanju svjetskog Dana bolesnika - 11. februar. Tim je povodom profesorica Islamske vjeronauke, Mersada Nuruddina Agović, inicirala i organizirala posjetu bolesnika u JZU Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Učešće u ovoj posjeti uzeli su i profesor Vjeronauke Emir Džambegović sa svojim učenicima i voditeljica sekcije koja se bavi humanim radom Jasmina Hodžić sa učenicima sekcije.

dan-bolesnika-tuzla-2011

„Danas smo obišli ortopedsko-traumatološko odjeljenje i posjetili bolesnike koji su ovdje hospitalizirani. Bolesnicima smo uručili prigodne prehrambene pakete koji su sadržavali voće i sokove,  kupljene novcem koji su sakupili učenici vjeronauke (200 KM). Učenici su malo razgovarali sa bolesnicima pokušavajuci ih na taj način ohrabriti i inspirisati da se bore za svoje zdravlje, te doprinijeti  njihovom lakšem i bržem ozdravljenju. Ovom aktivnošću smo htjeli doprinijeti u razvijanju želje i potrebe učenika za humanim radom i pomaganjem drugima, što predmet Islamska vjeronauka i promoviše", kazala je profesorica Agović. Osmjesi na licima bolesnika su dovoljno govorili o značaju ove aktivnosti.

dan-bolesnika-tuzla-2011-1

„S obzirom da je ovo stručna škola gdje djecu učimo manuelnim vještinama u radu oko bolesnika, promocije zdravlja, medicinska škola je usmjerena na odgoj djece u kojem ih učimo humanom odnosu prema bolesniku i sredini u kojoj žive. Zato u našoj školi djeluje mnogo sekcija koje se bave humanim radom", kazala je voditeljica sekcije Jasmina Hodžić.

N. A.