A+ A A-

Muftija zenički posjetio medžlise Maglaj i Zavidovići

U petak 24. 12. 2010. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisima Islamske zajednice Maglaj i Zavidovići. U okviru posjete Medžlisu IZ Maglaj muftija se susreo sa imamom i džematlijama džemata Moševac. Susret je upriličen u novoizgrađenoj džamiji u ovom džematu, na kojoj su građevinski radovi u završnoj fazi.

muftija-zenicki-maglaj-zavidovici-2010

Glavni imam Izudin ef. Kruško upoznao je muftiju sa dinamikom radova na džamiji, te istakao da je planirano da se u toku 2011. godine radovi privedu kraju, kako bi džamija bila spremna za svečano otvorenje u 2012. godini. Nakon susreta sa džematlijama Moševca, muftija je u ovom džematu održao hutbu i predvodio džuma-namaz. Obraćajući se vjernicima muftija je skrenuo pažnju da je formula usjeha na ovom i Budućem svijetu jaka vjera, istrajnost u činjenju dobrih djela, te strpljivost u postupcima.

Istog dana, muftija zenički u pratnji glavnog imama Sulejman ef. Efendića u Zavidovićima se susreo sa bivšim predsjednicima i aktuelnim predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zavidovići. Susret je upriličen u čast bivših predsjednika Izvršnog odbora: gosp. Nedžada Polića, gosp. Ismeta Redžića i gosp. Azema Čatića, te aktuelnog predsjednika gosp. Huseina Zilkića.

muftija-zenicki-maglaj-zavidovici-2010-1

Prilikom susreta iskazano je zadovoljstvo rezultatima koje je postigao Medžlis IZ Zavidovići u proteklom periodu, a muftija zenički je na postignutim rezultatima čestitao svim predsjednicima Izvršnog odbora, kao i glavnom imamu Sulejman ef. Efendiću i njegovim saradnicima. Kao znak pažnje muftija je prisutnim poklonio po jedan primjerak romana akademika Enesa Karića ''Pjesme divljih ptica''.