A+ A A-

Mostar: Potpisivanje ugovora o izgradnji studentskog doma

U rektoratu mostarskog Univerziteta Džemal Bijedić danas je potpisan Sporazuma o međunarodnoj saradnju ove visoko obrazovne ustanove sa  Univerzitetom iz Antalije.

Protokol su potpisali generalni menadžer Grupacije KALE ČELIK prof.dr. Zendel Abedin Šehi i rektor Univerziteta „Džemal Bijedić" prof.dr. Ahmed Džubur. „Ovaj Sporazum je  od strateškog značaja za naš Univerzitet", izjavio je tom prilikom rektor.

potpisivanje-sporazuma-o-saradnji-mostar

U prvoj fazi investicije će se odnositi na  izgradnji studentskih domova i studentske menze u Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Naša želja je da ti procesi budu realizirani u kontekstu savremenih evropskih i svjetskih standarda u čemu je bolonjski proces osnovni okvir u kojem ćemo realizirati cjelokupan ovaj projekat.", kazao je prof.dr. Zendel Abedin Šehi.

Prema riječima rektora Univerziteta „Džemal Bijedić" prof.dr. Ahmeda Džubura  Sporazum definiše interuniverzitetsku saradnju koja će se ogledati u razmjeni studenata, tj. dolazaka značajnog broja turskih studenata u Mostar, odnosno odlaska studenata iz Mostara u Tursku, razmjenu naučnih radova i naučnih istraživanja, učešća u zajedničkim projektima i svemu onome što akademsku saradnju čini prosperitetnom i kvalitetnom.

potpisivanje-sporazuma-o-saradnji-mostar-1

U okviru ovog međunarodnog sporazumna sutra (25.12.2010. godine) će u Medžlisa IZ Mostar biti potpisan  ugovor između turske Grupacije Kale Čelik i Medžlisa IZ-e Mostar o izgradnji i opremanju studentskog internata na započetoj Vakufskoj zgradi kod autobuske i željezničke stanice