A+ A A-

Avaz uplatio još dvjesto hiljada KM za zgradu Rijaseta

Sarajevo, 12. februar 2009. (MINA) - Danas su iz Avazove grupacije Fehim Škaljić direktor GIK OKO i Faruk Čardžić direktor Avaz Roto Pressa posjetili reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića i uručili mu ček u iznosu od dvjesto hiljada KM uplaćenih na ime izgradnje zgrade sjedišta Rijaseta. Ovo je treća uplata Avazove donacije od million KM koliko će Grupacija Avaz uplatiti na ime izgradnje pomenutog sjedišta.

- Zadovoljstvo je učestvovati u projektu kontinuiteta stvaranja trajnih vrijednosti. Bilježimo da je u zadnjih deset godina Islamsku zajednicu i Rijaset kao instituciju obilježilo graditeljstvo. Izgrađeni su brojni vjerski objekti, obnovljen veliki broj porušenih džamija i drugih objekata, obnovljene medrese, gradi se zgrada biblioteke i drugo. Prirodan slijed tog procesa je izgradnja zgrade sjedišta Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Nama je zadovoljstvo da možemo dio svog profita usmjeravati u te gradnje kao trajno dobro za ljude i građane BiH, rekao je prilikom predaje donacije Fehim Škaljić, direktor GIK OKO.

- Ja se zahvaljujem Grupaciji Avaz i izražavam svoje posebno zadovoljstvo što su gospoda Škaljić i Čardžić danas uručili u ime Grupacije Avaz ovu treću tranšu. Kao što je poznato Avaz je, odnosno vlasnik ove Grupacije g. Fahrudin Radončić obećao za ovaj projekat Rijaseta Islamske zajednice na Kovačima u Sarajevu donirati million KM.

Ovim potvrđujem da g. Fahrudin Radončić ispunjava svoje obećanje i želim da mu u ime svih ljubitelja i simpatizera Islamske zajednice koja ovdje svjedoči islam i interese muslimana u periodu od više stoljeća, prošle godine smo obilježili 600 godina islama, želim dakle da, u ime svih članova Islamske zajednice, imama, muftija, i svih onih koji su do sada radili u Islamskoj zajednici i onih koji će ako Bog da u budućnosti raditi u drugačijim i boljim uvjetima, zahvalim g. Radončiću i njegovim saradnicima i zaželim im još poslovnih uspjeha u ovoj i narednim godinama.

Ova današnja donacija od dvije stotine hiljada KM je za nas veliki podstrek za posao koji smo počeli da ga nastavimo i ako Bog da, završimo. To je vrlo dobar znak, da ćemo ako Bog da, u svojoj nakani uspjeti da napravimo sjedište Rijaseta Islamske zajednice kao simbol svjetlosti islama i bosanskih muslimana, Bošnjaka od Magriba do Mašrika rekao je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, nakon primanja donacije.

Uplatnica od 200,000 KM od Avaza