A+ A A-

Reisu-l-ulema primio predstavnike Saveza demobilisanih boraca

Sarajevo, 26. decembar 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas predstavnike Saveza demobilisanih boraca Federacije BiH: Mehmeda Šišića, predsjednika, Nijaza Hodžića dopredsjednika i Kasima Brdara i Omera Heldu članove Upravnog odbora.

Oni su reisu-l-ulemi prenijeli čestitke i najbolje želje za novu 1430. hidžretsku i 2009. novu godinu po Miladu, zaželivši mu uspjeh u daljem radu i njegovim aktivnostima za koje su mu dali « punu i bezrezervnu podršku ».

Također izrazili su svoje ogorčenje na napade nekih printanih i elektronskih medija na instituciju Reisu-l-uleme, jer kako su rekli «napad na instituciju Reisu-l-uleme je napad na sve nas ».

Potom su upoznali reisu-l-ulemu o stanju demobilisanih boraca, posebno o problemima u ostvarivanju njihovih prava, kao što su isplate boračkih naknada, zapošljavanje i dr.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je podržao njihove zahtjeve i apelirao na odgovorne da ne potcjenjuju trud i zasluge onih koji su odbranili čast naroda i tekovine države BiH.

Oni koji ne budu poštovali ono što su uradili borci, uništavaju budućnost naše djece, rekao je između ostalog reisu-l-ulema i izrazio nadu da će oni koji odlučuju o statusu boraca uraditi to na najbolji način kako bi svi dobili pravo koje zaslužuju.