A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO GENERALNOG SEKRETARA ISLAMSKE DAWE

     Sarajevo,29. april 2008. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio Ibrahima Rabua generalnog sekretara Svjetske organizacije  islamske misije (Da-we) sa sjedištem u Tripoliju, koji ga je obavijestio o odluci ove organizacije da se slijedeći sastanak njenog Izvršnog odbora održi u Sarajevu od 28. do 30. maja ove godine.

     Budući da je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić član Izvršnog odbora  ove Svjetske  organizacije islamske misije on je pozdravio odluku njenog  predsjednika dr. Ahmeda Šerifa da se slijedeća redovna sjednica Izvršnog odbora održi u Sarajevu. Reisu-l-ulema je  ponudio  pomoć Islamske zajednice u svakom pogledu za njeno održavanje.

 

Ibrahim Rabu kod Reisa

 

     Održavanjeu Sarajevu sjednice Izvršnog odbora Svjetske organizacije islamske misije je veliko priznanje za Islamsku zajednicu kao i za cijelu BiH, jer se ova svjetska organizacija islamske misije  sa sjedištem u Libiji zalaže za  dijalog i suživot među narodima i vjerama. Održavanje ove sjednice u Sarajevu predstavlja podršku glavnom gradu Sarajevu i BiH u njenom putu ka uspostavljanju povjerenja među ljudima i narodima ne samo u BiH nego i u Evropi i svijetu.

     Reisu-l-ulema se zahvalio predsjedniku ove organizacije dr. Ahmedu Šerifu na dosadašnjoj pomoći koju je pružao Islamskoj zajednici posebno za održavanje seminara i obuku imama koju vrši Udruženje lmijje IZ u BiH.