A+ A A-

Predstavnici Društvenog kongresa Sirijaca kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 22. februar 2012. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio predstavnike Društvenog kongresa Sirijaca u BiH.

Predstavnici ovog udruženja obavijestili su reisu-l-ulemu  o posljednjim  zbivanjima u Siriji, ističući da Siriji prijeti humanitarna katastrofa zbog svakodnevnog ubijanja i protjerivanja civila iz gotovo svih gradova u Siriji.

1-posjeta-zepce

Kao sirijske patriote, a dugogodišnji stanovnici BiH,  izrazili su zahvalnost za solidarnost koju pokazuju građani BiH s nadom da se u Siriji što hitnije prekine nasilje i da se narod Sirije oslobodi višedecenijske diktature režima Bašara Al Asada.

Članovi Društvenog kongresa Sirijaca imaju svoju rodbinu i prijatelje u Siriji te su zabrinuti za njihovu budućnost. Stoga apeliraju na sve ljude i narode kojim je sloboda na srcu da pomognu Siriji kako bi što prije došla do svoje sanjane slobode i da svi narodi i sve vjere i svi ljudi u Siriji žive u slobodi i prosperitetu.

Reisu-l-ulema je izrazio svoje suosjećanje sa šehidima i poginulim civilima u Siriji. Kazao je da prati događanja u Siriji. Podržao je zahtjeve sirijskog naroda za slobodu i čast. Pridružio se apelu kongresa da se za  sirijsko pitanje nađe trajno i pravedno rješenje, a to je da sirijski narod dobije priliku da sam odredi svoju budućnost i društveno uređenje.