A+ A A-

Čestitka reisu-l-uleme Hameneiju

- Vaša Eminencijo, u povodu 33. godišnjice iranske islamske revolucije dozvolite mi da u ime Islamske zajednice i svoje osobno ime uputim Vama i cijelom iranskom narodu iskrene čestitke sa dovom Uzvišenom Allahu za Vaše zdravlje i dug život te iranskom narodu da Allah podari mir, slobodu i svestrani napredak.

Moj narod neće nikad zaboraviti Vaše dove i Vašu pomoć u njegovoj odbrani od agresije i genocida kojeg je preživio ovdje u Europi krajem dvadesetog stoljeća.

Upravo zato što smo narod koji u svom pamćenju ima genocid, osjećamo svojom obavezom da Vas, povodom obilježavanja 33. godišnjice Vaše revolucije, pozovemo da učinite sve što je u Vašoj moći da se zaustavi ubijanje među muslimanima te da se muslimani širom svijeta ujedine u odbrani svojih sloboda i prava.

Svi muslimani su braća po vjeri i zato je obaveza svakog muslimana i muslimanke da jedni drugima budu mir, radost i sreća, a ne strah, patnja i prijetnja.

Uvjeren da će duh iranske revolucije sačuvati temeljne poruke Imama Homeinija, koji je svojim životom svjedočio jedinstvo muslimana i pozivao na suživot i toleranciju među svim narodima i vjerama u svijetu, primite izraze mojeg osobitog poštovanja sa željom da u cijelom svijetu vlada mir i sigurnost za mir i sreću cijelog čovječanstva.