A+ A A-

Pretraga pitanja

Problemi u braku

Pitanje

Imam 23 godina, živim u Beču (Austrija) i imam kćerkicu od 6 mjeseci. Vjenčana sam s mužem skoro 3 godine. Sve je funkcionisalo između nas i pogotovo ON je htjeo ubrzo dijete. Jedino šta nam je od početka stvaralo probleme je njegova majka, koja je ostala bez muža i previše je ljubomorna. Uvijek sam pokušavala da joj ugodim, jer sam samo vidjela u tome budućnost u našem braku. Prije pola godine kada sam rodila kćerkicu bilo je još uvijek sve uredu između nas. Muž mi je bio pažljiv i uvijek je htjeo pomoći. Poljubi me kada ide ujutru na posao, kada se vrati itd., znači sve je išlo kako treba do jednog dana, kada sam se s njegovom majkom posvađala. Od tog dana on je druga osoba. Ignoriše moju obitelj, moje roditelje, ne zanimam ga ni ja. Odbija me u krevetu, gleda me čudno kada ga dodirnem. Prema kćerki je isti a čak i još pažljiviji. Kada razgovaramo, on se zagleda u neku tačku u zraku i uopće ne reagira na to šta ja govorim. Stalno smo se svađali i raspravljali o nekim stvarima, a on se sve više odaljio od mene. Prije par dana mi je razjasnio situaciju i priznao da neosjeća ništa više prema meni. Da voli kćerku više nego išta i da će nam pomoći koliko može, ali da osjećaja za mene nema više. Ne zna kada je se to desilo, ne zna kako je do toga došlo, kaze da je odjednom, da ne može da kontrolira se. Plakao je dugo i drhtao, ništa nije mi mogao reći, samo da zna da sam u pravu što se tiče i njegove majke i svega, ali da jednostavno ne može da kontrolira se...
Je li moguće da mu je neko nešto nabacio iz ljubomore ili nečeg? Kome se mogu obratiti samo da saznam da li je to sve njegova odluka i njegova pamet ili je pod nečijim utjecajem. Molim Vas pomozite mi brzo! Sama sam i zbunjena!
Martina i mala Lara!

 

Odgovor

Nažalost, osim želje da na najbolji način riješite vaš problem i nesuglasice u porodici, mi Vam ne možemo pomoći. Mogući su različiti uzroci toj nagloj promjeni u njegovom ponašanju, ništa ne treba unaprijed odbaciti, ali šta je pravi uzrok, mi doista ne znamo niti možemo znati. Također, mi nemamo osobe na koju upućujemo slične slučajeve, osim da Vas uputimo na konsultacije u neko od porodičnih savjetovališta. Nadamo se da ćete pronaći najbolje rješenje. Molite Boga da vam u tome pomogne i da vas uputi na pravi put.

 

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH