A+ A A-

Reisu-l-ulema primio potpredsjednika RS-a

Sarajevo, 12. mart 2013. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio potpredsjednika RS Enesa Suljkanovića, gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i savjetnika potpredsjednika Suljkanovića, Alena Petkovića.

reis-pod-pres-rs-03-2013-1

Razgovarano je o položaju Bošnjaka u RS i gradu Doboju, te realizaciji pojedinih projekata koji su od značaja za Islamsku zajednicu i muslimane.

Reisu-l-ulema je podržao rad i aktivnosti potpredsjednika Suljkanovića i gradonačelnika Petrovića.

Grad Doboj je istaknut kao pozitivan primjer gdje se zajedničkim dogovaranjem mogu riješiti mnogi životni problemi i olakšati život povratnika.

Načelnik Doboja Obren Petrović je obećao da će i u narednom periodu, kao što je to činio i do sada pomagati obnovu muslimanskih objekata. On je pozvao Reisu-l-ulemu da posjeti ovaj grad i na licu mjesta vidi šta je do sada učinjeno i kako je moguć suživot pripadnika različitih religija i kultura.

Potpredsjednik RS Enes Suljkanović se založio za to da prevlada uvjerenje u “Sarajevu” da su mjesta u RS također bosansko-hercegovačka i da Bošnjaci u njima trebaju imati sve ono što imaju stanovnici na području F BiH.

reis-pod-pres-rs-03-2013-2