A+ A A-

Pretraga pitanja

Liječenje od sihira

    PITANJE:

    Selam alejkum!
    Malo jedno neobicno pitanje s kojima se vi možda i ne bavite, ali eto ja odlučih da vam se obratim.
    Ja i moja supruga smo osijetilil već ima duže vrijeme da nam stvari baš ne idu lako i nakon našeg zadnjeg dolaska u Bosnu pronašli smo jednu vrstu zavežljaja sa tri eksera u našem starom koferu. Obratili smo se jednoj osobi koja poznaje malo više stvari i ta nam je osoba rekla odmah da je riječ o sihrima.

    Moje pitanje je, da li vi poznajete i možete nam preporučiti nekog našeg dobrog i učevnog imama koji poznaje dobro tu tematiku? Razlog koji me navodi da vam se obratim je zbog sve veće prisutnosti nekih osoba i šarlatana na " tržištu" koji nude čarobne recepte. Eto ukoliko bi ste mogli nas orijentisati po tom pitanju jako bih vam bio zahvalan.

    ODGOVOR:

     Poštovani, upravu ste kada ste konstatirali da se mi ne bavimo tim poslom. Zato Vam ne možemo preporučiti bilo koga posebno ko se bavi pitanjima sihira, zapisa i slično.

     Samo bismo Vam savjetovali da ne budete lahkovjerni, naivni i praznovjerni, pa da lahko padnete u mrežu šarlatana i onih kojima je glavni cilj lahka zarada prodavanjem "magle" naivnim mušterijama. Čvrsto oslanjanje na Allaha i pridržavanje propisa Njegove vjere najbolja je zaštita od zala šejtana, džina i ljudi.

     Neka Vam je Uzvišeni na pomoći.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH