Promo banner

A+ A A-

MIZ Tuzla: Podjela bajramskih paketića djeci sa Pedijatrije

Predstavnici džemata Kulturno-obrazovnoga centra Tušanj-Slatina, predvođeni hafizom Saudin ef. Gobeljićem, imamom džemata,  zadnjega dana ramazana posjetili su odjel Pedijatrije tuzlanskoga Univerzitetsko-kliničkog centra i bajramskim paketićima obradovali djecu koja se nalazi na liječenju na ovome odjeljenju.

24 07 2015 08 baj pak tuz 1

Cilj ove posjete jeste da se najmlađim pacijentima dodjelom paketića uljepšaju bajramski dani i pokaže im se da nisu sami u vrijeme Bajrama.

Vidjeti dječije osmjehe u bajramske dane zasigurno je jedan od najljepših bajramskih poklona za predstavnike džemata Tušanj-Slatina.

Djeca koja se nalaze na Pedijatriji nisu krila svoju zahvalnost i radost zbog primljenih bajramskih paketića, i pažnje dobivene od strane predstavnika džemata.

Obradovati najmlađe pacijente  i širiti humanost i dobra djela bez imalo dvojbe široj društvenoj zajednici treba biti jedan od dugoročnih ciljeva.

Djeca sa tuzlanske Pedijatrije svojim osmjesima i dobrotom svima nama trebaju biti podstrek za širenje dobra i međusobnoga pomaganja.

Osim podjele bajramskih paketića, džemat Kulturno-obrazovnoga centra Tušanj-Slatina za bajram namaz i džumu na prvi dan Ramazanskoga bajrama svim džematlijama podijelili su bajramske hedije -  rahat lokume.

Džanan Ribić