Logo

U CAZINU ODRŽANI OSMI SPORTSKI SUSRETI OBRAZOVNIH INSTITUCIJA ISLAMSKE ZAJEDNICE

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

     Cazinska medresa Džemaluddin Čaušević bila je 29. i 30. apila 2007. godine domaćin osmim sportskim susretima obrazovnih institucija  Islamske zajednice na kojima je učestvovalo 180 takmičara iz 12 ekipa koje su predstavljale sedam medresa: Gazi Husrev-begovu (Sarajevo), Elči Ibrahim-pašinu (Travnik), Behram-begovu (Tuzla), Karađoz-begovu (Mostar), Osman ef. Redžović (Visoko), Isa-begovu (Novi Pazar), Džemaludin Čaušević (Cazin) i Prvu bošnjačku gimnaziju (Sarajevo), Fakultet islamskih nauka (Sarajevo) i islamske pedagoške fakultete iz Zenice i Bihaća.

cazin

     Direktor Medrese Džemaludin Čaušević u Cazinu, Enes ef. Ljubijankić, u prisustvu vođa ekipa, takmičara, zvanica i članova organizacionog i Odbora za sport pri IZ, na čelu sa predsjednikom Hazimom ef. Krupalijom, otvorio je sportske susrete nakon čega je počeo takmičarski dio.

     Zastupljene su bile sljedeće takmičarske disciplina: atletika na 100, 200, 800, štafeta 4x100 m, skok udalj, bacanje kugle, stolni tenis, šah, košarka i fudbal.

     Sveukupni pobjednik sportskih susreta bio je Fakultet  islamskih nauka iz Sarajeva, ispred Prve bošnjačke gimnazije, Sarajevo i Karađoz-begove medrese, Mostar.

     Takmičenje je imalo obrazovni, odgojni i sportski karakter, organizacionu i natjecateljsku strukturu, raspoložene takmičare i dobre rezultate. Ponovo se potvrdilo da sportski susreti obrazovnih institucija IZ imaju perspektivu i budućnost.

cazin3

 H. N.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.