A+ A A-

POZIV ZA UČEŠĆE NA "BALKANSKOM TAKMIČENJU U UČENJU ČASNOG KUR'ANA"

fin2     U mjesecu maju Fakultet islamskih nauka u Sarajevu povodom trideset godina svog postojanja organizuje manifestaciju "Balkansko takmičenje u učenju časnog Kur`ana". Termin je takmičenja je 19. i 20. maj, subota i nedjelja. Pravo učešća imaju sve institucije islamskog obrazovanja na Balkanu. Takmičenje je organizirano u tri kategorije:


- prva kategorija hifz kompletnog Kur`ana,
- druga kategorija hifz prvih petnaest džuzeva Kur`ana,
- treća kategorija tilavet

     Institucija ima pravo delegirati po jednog takmičara/takmičarku za svaku kategoriju. Uvažava se zahtjev u slučaju da institucija nema kandidata za neku od kategorija da kandidira dva učača u jednoj kategoriji.
     Fakultet islamskih nauka obezbijedio je hotelski smještaj i hranu za takmičare i jednog pratioca iz reda nastavnika/profesora. Troškove prevoza privatnim vozilom učesnika i pratioca Fakultet prihvaća po kriterijima Rijaseta Islamske zajednice u BiH i snosi ih u cijelosti.
     Prijave učesnika i pratioca primaju se najkasnije do 10.4.2007. godine, a obaveza je svih prijavljenih učesnika i pratioca da popune obrazac koji smo Vam dostavili. Potvrdu da ste primili naš poziv, kao i prijave učesnika, dostavite sekretaru takmičenja hfz. Kenanu Musiću, email adresa kenanmusic@maktoob.com, kontakt telefon ++387 33 232982, koji Vam stoji na raspolaganju za daljnje informacije.

Šef organizacionog tima
Doc. dr. hfz. Fadil Fazlić

(www.fin.ba)