Logo

PISMO SAUČEŠĆA KONGRESA BOŠNJAKA I ISLAMSKE ZAJEDNICE SJEVERNE AMERIKE

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
KBSA1_logo_big
dzemat_amerika

     Mr. Rocky Anderson

     Mayor of Salt Lake City

     451 South State Street

     Room 3006

     Salt Lake City, UT 84111

     15.02. 2007.

     Poštovani gospodine gradonačelniće, 

     Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike{KBSA}, i Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike {IABNA}, kao  krovne organizacija sjevernoameričkih Bošnjaka, osuđuju zločin koji je počinio Sulejman Talović u Salt Lake City. KBSA i IABNA  izražavaju duboko žaljenje i saučešće porodicama  tragično stradalih američkih građana, koji su poginuli kao nevine žrtve ničim opravdanog zločina. 

     KBSA i IABNA istiću da je povezivanje zločina Sulejmana Talovića sa bilo kojim oblikom terorizma i ekstremizma vezanog za  državu BiH, Bošnjake i islam neprimjereno i neproduktivno. 

     Ovaj pojedinačni ispad ne odražava stavove KBSA, IABNE i Bošnjaka Sjeverne Amerike, koje su zahvalni SAD na naporima koje su činile u toku agresije i genocida na BiH i koje sada čine u postdejtonskom vremenu unutrašnjih i spoljašnjih integracija u BiH. 

     Američki Bošnjaci poštuju SAD, kao svoju drugu domovinu, koja ih je prihvatila u vremenu njihove gole borbe za opstanak. 

     Gospodine gradonačelniće; 

     Molim Vas da u ime KBSA i IABNA prenesete izraze našeg dubokog žaljenja i saučešća porodicama nedužno nastradalih, građanima Salt Lake City i drzave Utah, te  svim građanima SAD.

     IABNA će ispitati mogučnost otvaranja računu za skupljanje novčanih sredstava za porodice tragično nastradalih Vaših sugrađana. 

    Primite izraze našeg poštovanja. 

    prof. Emir Ramić

     Predsjednik KBSA 

    dr. Bajram ef. Mulić

     Predsjednik IABNA

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.