Logo

IRAKU POTREBAN NOVI PRAVAC

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
aptnWebb210 irak     U odgovoru na predsjednikov Govor o stanju nacije, demokratski senator iz Virginije Jim Webb rekao je da Sjedinjene Države već gotovo četiri godine strpljivo podnose pogrešno vođeni rat.  "Predsjednik nas je nesmotreno poveo u ovaj rat. Zanemario je upozorenja …Sada smo, kao nacija, taoci očekivanog košmara koji je uslijedio" - rekao je Jim Webb. 

     Cijena rata – rekao je senator Webb - za Sjedinjene je države bila je golema: i financijski i u pogledu sve lošijeg ugleda u svijetu, te izgubljenih prilika da se porazi međunarodni terorizam, a posebno zbog dragocjene krvi koju prolijevaju američki vojnici. 'Većina nacije više ne podržava način na koji se vodi ovaj rat, niti to čini većina naših oružanih snaga, niti većina u Kongresu. …Potreban nam je novi pravac' - rekao je senator Webb.

     Odgovarajući u ime Demokratske stranke na predsjednikov govor o stanju nacije, senator iz Virginije je upozorio i na domaće, ekonomske probleme. 'Iako vrijednost dionica na burzi nikad nije bila tako visoka, a profiti korporacija rekordni, koristi od toga nisu pravedno raspodijeljene' – rekao je senator Webb. On je to ilustrirao podatkom da je u vrijeme kad je on diplomirao prosječni direktor korporacije imao 20 puta veću plaću od prosječnog djelatnika, dok je danas direktorova plaća veća 400 puta. 

 

(http://www.voanews.com/croatian)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.