Logo

TUKLI POVRATNIKE I BACALI SLANINU NA DŽAMIJU

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
zvornik     ZVORNIK - Samo dan nakon što je u Glumini bacana slanina na džamiju, u Zvorniku se dogodio novi incident koji se može povezati s nacionalnom netrpeljivošću.

     Naime, trojica mladića bošnjačke nacionalnosti,  povratnika u naselje Divič, pretučeni su preksinoć u Zvorniku u dva navrata i tom prilikom nanesene su im teže tjelesne povrede.

     Braću Saida i Safeta Pezerovića i njihovog prijatelja N. Kavazbašića pretukla je, prema pisanju Dnevnog avaza, skupina mladića srpske nacionalnosti predvođena izvjesnim Čorbom.

     Premlaćivanje je počelo ispred zgrade pošte u Zvorniku, nakon što su Pezerovići i Kavazbašić napustili kafić "Rio".

     Oni su sa manjim ozljedama uspjeli umaći napadačima i zaputiti se pješke prema Diviču. Napadači su zatim bijelim automobilom krenuli za njima te su ih sustigli na izlazu iz grada i ponovo pretukli.

     Salih Kapidžić, predsjednik Udruženja povratnika, ističe da je ovo jedan od najkrupnijih incidenata u posljednje vrijeme.

     "Zabrinuti smo jer je očigledno da napadi na povratnike na nacionalnoj osnovi ne prestaju. Obavijestili smo policiju i očekujemo da otkriju i kazne napadače", ističe Kapidžić.

(www.pincom.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.