Logo

Glavni imam MIZ Sarajevo i šef Ureda za društvenu brigu u posjeti povratničkom džematu Prača-Hrenovica

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

01 08 2020 02 posjeta praca

U sklopu bajramskih aktivnosti, glavni imami MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić i šef Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim-ef Malanović posjetili su povratnički džemat Prača- Hrenovica. Tom prilikom organizovan je prigodan program za najmlađe članove džemata, gdje su podijeljeni bajramski paketići koje je obezbijedio Ured za društvenu brigu Rijaseta u svojoj akciji podrške povratničkim džematima, a koju su podržale mnoge institucije i privredni subjekti.
Na početku programa se obratio Alija-ef. Čančar koji je poselamio prisutne, zahvalio im se na dolasku i podršci džematu, a posebno mektebu, koju su iskazali ovom akcijom.

Glavni imam je naglasio historijski značaj koji je ovaj prostor imao za razvoj Sarajeva i Bosne, zbog čega danas zaslužuju našu posebnu pažnju i stalnu brigu, što se posebno odnosi na najmlađe. On je, također, pohvalio sve aktivnosti džemata u organizaciji vjerskog života na ovom području, koje imaju svoje realne izazove, ali u tome smislu uvijek mogu računati na podršku Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Ibrahim-ef. Malanović u svome obraćanju je ukazao na vrijednost i značaj povratka, kako za Islamsku zajednicu tako i državu u cjelini, što se posebno odnosi na djecu. Zajednička nam je briga obezbijediti im uslove za učenje i život, na čemu Ured za društvenu brigu daje poseban naglasak u svojim projektima, istakao je gosp. Malanović. On je posebno pohvalio program koji su djeca pripremila sa svojim muallimom i poručio im da budu uvijek dobri, poslušni i uspješni.

Programu su prisustvovali i pomoćnici glavnog imama mr. Malik-ef. Šljivo i Elvedin-ef. Klisura, kao i koordinator za društvenu brigu Medžlisa Ferid Ganić.

U nastavku posjete džematu upriličena je posjeta nani Halimi Ligata čiji je sin Halil poginuo na Žuči. Ona se posebno obradovala posjeti i pažnji u bajramsko vrijeme.
Glavni imam je naglasio da će Medžlis putem džemata, imama i svih svojih institucija, uvijek brinuti o majkama šehida koje su nas svojom žrtvom zadužili.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.