Logo

Održana redovna sjednica Rijaseta

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • IMG_1520IMG_1520

SARAJEVO, 21. maja (MINA) - Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 22. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je razmatran i usvojen pravilnik o mektebu i mektebskoj pouci kojim se utvrđuju principi mektebskog odgoja i obrazovanja polaznika mekteba, cilj, zadaci, ishodi, način organizovanja, uvjeti za organizovanje mektebske pouke, mektebska pedagoška dokumentacija, organizovanje završnih ispita i mektebskog takmičenja, te vrednovanje rada i nagrađivanje polaznika i muallima.

Rijaset je donio kriterije za raspoređivanje finansijske podrške predškolskim ustanovama Islamske zajednice kao i više drugih odluka i rješenja.

Zadužena je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH da u koordinaciji s Muftijstvom banjalučkim pristupi predupisnom evidentiranju kandidata za prvi razred Medrese ,,Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" u Banja Luci u 2020/21. školskoj godini, te da konkurs i uvjete za upis objavi čim se za to steknu svi tehnički i administrativni uvjeti.

Na kraju je Rijaset rješavao radno-pravni status uposlenika i druga tekuća pitanja.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.