A+ A A-

Savjetovališta za brak i porodicu u Tuzli, Brčkom i Živinicama

porodica 1

U medžlisima Islamske zajednice Tuzla, Brčko i Živinice sa radom su počela Savjetovališta/kancelarije za brak i porodicu.

Savjetovalište/Kancelarija za brak i porodicu svojim programom rada će obuhvatiti sadržaje koji će tretirati lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i takvim programom i djelovanjem doprinijeti afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti, te korisnicima pružiti konsultantske i savjetodavne usluge s ciljem prevazilaženja izazova i problema u bračnom i porodičnom životu.

Kancelarija će biti dostupna širokom krugu korisnika/džematlija, a pokreće se s namjerom da pruži savjetodavnu uslugu korisnicima, pojedincima, parovima i svim članovima porodice.

Kroz multidisciplinarni pristup i usluge stručnih saradnika (psihologa, pedagoga, teologa i drugih) pružat će se usluge kao što je: individualno savjetovanje, savjetovanje o vjerskim pitanjima, organizovanje različitih edukativnih sadržaja (predavanja, seminari, radionica i sl.). Korisnicima usluga Kancelarija će garantirati pravo na privatnost, povjerljivost i diskreciju.

Svi pojedinci/džematlije koji žele postaviti pitanje ili dobiti savjet mogu to uraditi usmenim ili pismenim putem.

Tuzla

Usmenim putem pitanja/savjet mogu tražiti putem kontakt telefona 035/ 276 509. Linija za pitanja, savjet ili dogovor o terminu za razgovor bit će otvorena utorkom i četvrtkom od 10,00 do 14,00 sati. Pismenim putem pitanja je moguće uputiti na mail savjetovaliste@medzlistuzla.ba

Brčko

Sve informacije možete dobiti putem telefona 049/214-195 ili putem emaila: savjetovaliste.brcko@gmail.com

Živinice

Termine savjetovanja moguće je dogovoriti na broj: 061/644 –737 – Ibro-ef. Mulić i 061/957–695 – Amra Hamidović.