Logo

Predstavnici Islamske zajednice i Merhameta u posjeti zemljotresom pogođenoj Albaniji

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0000

U protekla dva dana predstavnici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetili su zemljotresom pogođena područja Albanije. Delegacija u kojoj su bili direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH Zejnil Rebihić i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović zajedno sa predsjednikom Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Kenanom Vrbanjcem obišli su većinski bošnjačka naselja Šijak i Borak u predgrađu Drača. Sa predstavnicima lokalne zajednice i žrtvama zemljotresa razgovarali su o prioritetima u obnovi i mogućom podrškom Islamske zajednice i Merhameta.

Domaćin delegacije bio je počasni konzul Bosne i Hercegovine u Albaniji Fikret Klarić i direktor UBA Banke u Albaniji Muhamed Prlja.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je prošlog petka u svim džamijama u domovini i dijaspori organizovala sergiju (prikupljanje dobrovoljnih priloga) za pomoć nastradalim u zemljotresu u Albaniji.

Istovremeno HO „Merhamet“ MDD je zajedno sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini pokrenuo akciju prikupljanja pomoći stanovništvu Republike Albanije stradalom u katastrofalnom zemljotresu.

Akcija će trajati do 29. februara 2020. godine.

Za ovu akciju otvoren je Humanitarni broj 090 292 001, a pozivom na ovaj broj građani doniraju 3 KM.

Novčana pomoć se može uplatiti i na poseban podračun, namijenjen samo za ovu akciju, koji je otvoren kod Vakufske banke d.d. Sarajevo:

Za uplate u zemlji:

Račun Vakufske banke broj: 1601120000002395

poziv na broj: za uplate u KM 1601030000091106

 

Za uplate iz inostranstva (EUR):

Intermediary Bank: UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 101

SWIFT CODE: BKAUATWW

Beneficiary's Bank: VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

SWIFT CODE: VAKUBA2

IBAN: BA391601030000091203

Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.