Logo

USPJELA AKCIJA KURBAN ZA BEHRAM-BEGOVU MEDRESU

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

USPJELA AKCIJA KURBAN ZA BEHRAM-BEGOVU MEDRESU

kurbani.tuz     Muftijstvo tuzlansko i Behram-begova medresa organizirali su akciju Kurban za Behram-begovu medresu i 1427. hidžretske godine. Akcija je uspješno provedena i dala je dobre rezultate.

     Broj uplata kurbana iznosio je  1,290. Svi kurbani su na vrijeme nabavljeni i zaklani u klaonicama u Gračanici, Kalesiji i Živinicama. Na mjestima klanja kurbana obavezno su prisustvovali profesori Behram-begove medrese, koji su nadgledali šerijatsku ispravnost postupka.

    Realizacijom ove akcije, osigurane su potrebne količine kurbanskog mesa za ishranu učenika Medrese u ovoj godini, a određene količine su darovane obdaništu Aladin, Merhametovoj narodnoj kuhinji Imaret, Studentskom domu i Centru za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj. 

    Najveći broj uplata kurbana je pristiglo od vjernika s područja Muftijstva tuzlanskog. Mehmedalija Čandić, koordinator ove Akcije, kazao je za portal rijaset.ba da su naši ljudi prepoznali u ovoj akciji hajr koji mogu učiniti za Medresu, ali i osloboditi se briga za tehničke elemente samoga klanja kurbana, koje je teško obezbijediti u većim urbanim sredinama.

 

     Sevret M.Ćehajić

 

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.