Logo

Nastavak akcije Rijaseta IZ u BiH: 742 školske torbe za djecu povratnika

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0101

Islamska zajednice (IZ) u BiH danas je putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta podijelila 263 kompleta školskih torbi sa priborom povratničkoj djeci u Bosanskoj Gradišci, a u okviru projekta tokom kojeg će na inicijativu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića povratničkoj djeci na području sedam muftijstava biti podijeljeno oko 2000 školskih torbi sa priborom.

Jučer je u Bosanskoj Dubici podijeljeno 80 torbi, a planirano je da u narednim danima ukupno za područje Muftijstva banjalučkog bude podijeljeno 742 kompleta školskih torbi.

    “Ovo je znak materijalne pomoći njihovim roditeljima, ali i znak empatije. Ova radost i graja koju smo vidjeli kod naših učenika, a i suze radosnice njihovih roditelja pokazuju da bi ovo mogao biti veliki hajr i svijetao početak školske godine”, kazao je muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović.

Prema njegovim riječima, na ovaj način nastojalo se pomoći povratničke porodice, posebno one koje imaju dvoje i više djece koje pohađaju nastavu.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović pojasnio je da su nastavnici na terenu prikupljali potrebne informacije, te da se na određeni način zbog toga malo kasni sa realizacijom projekta, s obzirom da je školska godina već počela.

„Željeli smo im osigurati upravo ono što im je potrebno“, kazao je Malanović, najavljujući da će torbe sa školskim priborom u narednom periodu biti podijeljene u Banjaluci, Prnjavoru, Bosanskom Kobašu, Derventi, Bosanskoj Dubici, Mrkonjić Gradu i Bosanskom Brodu.

Ured za društvenu brigu ovaj projekat realizira u saradnji sa humanitarnim organizacijama Crveni polumjesec UAE, Islamic Relief, kuvajtsko „Udruženje za blagostanje'' iz Sarajeva i Udruženje „Svitanje“.

Ovu posjetu Muftijstvu banjalučkom rukovodilac Ureda za društvenu brigu ef. Malanović  iskoristio je i da na odvojenom sastanku sa muftijom banjalučkim ef. Abdibegović razgovara o aktuelnim i mogućnostima pokretanja novih projakata.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.