Logo

Rijaset IZ u BiH dodijelio stipendiju Ismailu Ćidiću za master studij na Duke univerzitetu u SAD-u

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0101

U četvrtak, 25. jula 2019. godine u prostorijama Rijaseta IZ upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiji koju je Ismailu Ćidiću dodijelio Rijaset IZ za master studij na prestižnom Duke univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ugovor su potpisali reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i Ismail Ćidić, bachelor političkih nauka na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Ćidić je  završio Behram-begovu medresu u Tuzli kao učenik generacije i studij političkih nauka na IUS-u. U toku svog studija predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na konferencijama i programima širom svijeta, uključujući i dva puta na Svjetskom mirovnom samitu u Južnoj Koreji.

Predsjednik je organizacije Bosnian Advocacy Center koja se bavi zastupanjem bh. interesa u međunarodnim medijima, stranim vladama i međunarodnim organizacijama. Pored Duke-a, primljen je i na prestižne univerzitete Sciences Po u Parizu i School of Economics u Londonu.

Ismail Ćidić će svoj master studij dizajnirati tako da će se u okviru studija, kao i u okviru master rada, baviti naučnom oblašću genocida iz perspektive međunarodnih odnosa, s posebnim težištem na presude Haškog tribunala za genocid i etničko čišćenje u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za obrazovanje i nauku prof. dr. Dževad Hodžić.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.