Promo banner

A+ A A-

Klanjana dženaza ubijenim Zvorničanima: Šehitluci su mjesta našeg dostojanstva i svjedočanstva

  • 0101

U Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju Gornja Kalesija, u subotu 1. juna 2019. godine, klanjana je dženaza i obavljen ukop posmrtnih ostataka dvije žrtve zločina počinjenih na području Zvornika, Hariza Bečića i Jasmina Karića.

U svome obraćanju muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao da su šehitluci mjesta i našeg dostojanstva i našeg svjedočanstva.

“Naš dug je da ne zabravimo ni jednog našeg šehida, njihove porodice i da zauvijek dolazimo na naše šehitluke. Šehitluci su ishodišta naše duhovne snage i naše memorije. Mnogo više se danas zna nego što je pravde ispunjeno. Moramo to tražiti i zahtijevati od onih koji su u ime ljudi, života, budućnosti i čovječanstva preuzeli obavezu da traže i nađu one koji su zločinci i da im presude. Moramo biti uz porodice naših šehida i bit ćemo u tome svi istrajni, ako Bog da,” kazao je muftija Fazlović, te je porodicama prenio taziju reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Porodice žrtava su još jednom zatražili od tužilaštva, sudstva, političara, institucija za istraživanje Genocida, institucija za procesuiranje ratnih zločinaca da odgovorno rade svoj posao i ispune emanete.

koji su im povjereni, te da ubrzaju proces traženja nestalih, otkrivanja masovnih grobnica ali i procesuiranja zločinaca.

(www.muftijstvotz.ba)