Promo banner

A+ A A-

LAGUMDŽIJA JE OD NAS TRAŽIO DA UKLONIMO REISA

lagum      Rajko Vasić na jučerašnjoj pres-konferenciji SNSD-a

     LAGUMDŽIJA JE OD NAS TRAŽIO DA UKLONIMO REISA CERIĆA I RADONČIĆA

     Pokušao je da nas uvuče u prljavu igru na nivou sarajevske čaršije * Glavni cilj SDP-a je sitni politički šićar i sprečavanje našeg ulaska u Vladu FBiH


     Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić izjavio je jučer na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da je postavljanje pitanja imovinskog kartona Nikole Špirića još jedan od napada SDP-a i Zlatka Lagumdžije na SNSD.

     Imovinski karton

     Vasić je istakao da se radi o manipulaciji kojom Lagumdžija obmanjuju birače, jer je SIPA, prilikom kandidature Špirića za mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, provjeravala sve podatke koji su dostavljeni, uključujući i njegov imovinski karton. Također, podsjetio je da ovo nije prvi put da se Špirić kandidira za neko mjesto, te da je njegov imovinski karton poznat, što SDP i Lagumdžija veoma dobro znaju - kazao je Vasić.
     - Lagumdžija je na sastanku u Doboju od Milorada Dodika, lidera SNSD-a, i Nikole Špirića tražio da uklone reisu-l-ulemu Mustafu ef. Cerića i utemeljitelja "Dnevnog avaza" Fahrudina Radončića, čime je pokušao da nas uvuče u prljavu igru na nivou sarajevske čaršije, a nije mu palo na pamet da traži da učestvuje u ekonomskom razvoju BiH - istakao je Vasić.
    Vasić je poručio da bi umjesto što traži provjere imovinskih kartona, Lagumdžiji bilo mnogo pametnije da objasni građanima BiH zašto je tražio uklanjanje Radončića i reisa Cerića.
     - Lagumdžija, očigledno, ne odustaje od svoje sitno sokačke kombinatorike, u kojoj bi neko drugi svojim rukama trebao da mlati njegove gloginje - izjavio je Vasić.
     Sekretar SNSD-a naglašava da je "glavni cilj SDP-a neki sitni politički šićar, te pokušaj da se SNSD spriječi da uđe u Vladu Federacije BiH".
- Možemo im poručiti da je bilo i jačih igrača koji su pokušavali da nas zaustave u političkom usponu, pa nisu uspjeli. Neće ni Lagumdžijin SDP - ustvrdio je Vasić.

 

    Podvala biračima

     On je naglasio da njegova partija, očito, nema sreće s drugim socijaldemokratskim strankama u BiH, te je ustvrdio da će iz tog razloga SNSD proširiti ovu ideju i u Federaciju BiH.
    - SDP će za to vrijeme u svojoj pretjeranoj kombinatorici naprosto nestati. Lagumdžijina politika već godinama liči na farsu, u kojoj on sam sa sobom igra šah i pri tome onom drugom otkriva poteze. Osim napada na reisa Cerića i Radončića, Lagumdžija bi trebao objasniti i podvalu hrvatskim biračima sa kandidaturom Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, te što je od SNSD-a tražio da u Vladi RS bude Srbin iz SDP-a. Očito da Lagumdžiji Srbi i Hrvati služe samo kao adut za kućnu svađu, naglasio je Vasić.
      On je poručio SDP i lideru Lagumdžiji da se okrenu ozbiljnoj politici.
     - Inače se nećemo vidjeti na narednim izborima, jer sigurno neće preći izborni prag - kazao je Vasić.

(www. avaz.ba)