A+ A A-

1000 ramazanskih paketa za povratničke porodice u Istočnoj Bosni i dijelu Hercegovine

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Klasom,  BBI Real Estateom i ostalim donatorima pokrenuo je humanitarnu akciju podjele prehrambeno – higijenskih paketa za hiljadu povratničkih porodica u Istočnoj Bosni I djelu Hercegovine.

16 06 2017 01 ramazanski paketi

Paketi će biti podijeljeni povratnicima u: Rogatici, Žepi, Višegradu, Rudom, Vlasenici, Zvorniku, Bratuncu i Srebrenici, kao i Kupresu, Livnu, Duvnu i Glamoču.

Ukupna vrijednost donacije je 90.000 konvertibilnih maraka, obezbjeđena od strane Rijaseta i donatora te pojedinaca koji su izrazili želju da učestvuju u ovoj akciji.

Dakle, riječ je o paketima bogatog sadržaja u kojima se nalaze prehrambeno – higijenske potrepštine namijenjene povratničkim porodicama.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice Hamed Efendić istakao je kako je mjesec Ramazan pravo vrijeme da pružimo pomoć drugima.

“Razlog pokretanja ove akcije jeste unijeti radost u domove naših džematlija, povratnika tokom ovog mubarek mjeseca. Ovom prilikom želimo se zahvaliti i suorganizatoru projekta BBI banci, kao i partnerima na projektu kompanijama Klasu, BBI Real Estateu te pojedincima koji su izdvojili svoja sredstva za ovu humanu akciju”, izjavio je Hamed Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.