Logo

Večer Kur`ana u džematu Tonder, IZB u Danskoj

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U subotu, 29. avgusta 2015. godine nakon akšam-namaza u džematu Tonder, IZB Danska, održana je svečanost Večer Kur'ana. Nakon obavljenog namaza veliki broj prisutnih vjernika poselamio je imam džemata Dinko ef. Tokić. On se zahvalio vjernicima na njihovom dolasku, a posebno onima koji su stotinama kilometara prešli kako bi slušali riječi Uzvišenog. Izrazio je riječi dobrodošlice učesnicima programa, te zahvalio se džematu i džematskom odboru na podršci koju mu pružaju u realizaciji svih projekata. Nakon uvodnih riječi Dinko ef. je pozvao prvog učesnika programa Mirzu Gunića, potpredsjednika IZB-a Danske. Drugi učesnik programa bio je Kadrija Pitarević te Amina Pitarević, koji su svojim milozvučnim glasovima izmamili suze u očima. Ovoj svečanosti prisustvovao je i glavni imam IZB-a u Danskoj Nermin ef. Babić. On je u svom kratkom obraćanju, nakon što je poselamio prisutne, iskazao riječi pohvale mladom i ambicioznom imamu Dinki ef. On je pozvao Rašid ef. Malagića, imama džemata Fredericia IZBD-e, koji je bio u ulozi predavača. Rašid ef. je u svom predavanju ukazao na značaj džemata, Zajednice, Kur'ana, te kur'anskog načina života. Iskazao je svoje zadovoljstvo što je dio ovog projekta, te koji je značaj ove i sličnih svečanosti.

02 09 2015 06 vec kur da 1

Prisutni vjernici, koji su doputovali iz raznih gradova i dijelova Danske, prešavši i stotine kilometara, nisu žalili ni trud ni vrijeme, jer se isplatilo doć i čuti sve ovo-prokomentarisao je jedan od prisutnih. Nakon i drugog dijela programa proučen je odlomak iz Kur'ana, te dova koju je proučio glavni imam Nermin ef. Nakon jacije-namaza upriličeno je druženje uz čaj, kahvu i baklavu.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji su došli na ovu svečanost, učesnike svečanosti, a posebno džematski odbor džemata Tonder na čelu sa imamom Dinkom ef., koji su uložili veliki trud kako bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana. Amin!

Damir Babajić

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.