Logo

MIZ Tuzla: Glavni imam Huskanović u ramazanu obilazio bolesne

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Glavni imam tuzlanskoga Medžlisa hafiz Ahmed ef. Huskanović tokom mjeseca ramazana u sklopu radnih posjeta obilazio je  bolesne i ljude u potrebi. Hafiz Huskanović u naselju Kužići za vrijeme mjeseca ramazana posjetio je porodicu Đulović.

21 07 2015 06 tuz pos bol 1

U porodičnoj kući Đulović živi osamdesetdvogodišnji Ramo sa svojom hanumom Hanifom, koja ima 78 godina. Ramo i Hanifa ljudi su u potrebi sa velikim zdravstvenim problemima. Ramo je oslijepio, dok je njegova hanuma Hanifa  već dvije godine zbog problema sa osteoporozom  nepokretna.

Ovom bračnom paru dva puta u toku dana dolazi žena koja im svojom uslugom olakšava život i brigu za njih. Ramo i Hanifa materijalno su zbrinuti. Njihovo troje djece sa svojim porodicama pomaže ovim ljudima u potrebi.

Treba naglasiti da je Ramo Đulović punih 40 godina radio u tuzlanskoj Tvornici transportnih uređaja (TTU)  u kojoj je svojim radom ostvario i penziju.

Radeći u ovoj tvornici za strojem Rami je oštećeno jedno oko. Liječenjem oštećenog oka došlo je do oštećenja živca na drugom oku, tako da je Ramo već petnaest godina potpuno slijep.

Tokom razgovora sa glavnim imamom, hafizom Huskanovićem, Ramo je istakao da ga u životu održava samo vjera .

- Iako sam slijep ne propuštam niti jedan namaz, dok svaki ramazan pa tako i ovaj postim uz Allahovu pomoć. Uvijek sam za vrijeme ramazana davao zekat i sadekatu-l-fitr . Zadnjih nekoliko godina tu obavezu dajem u Islamsku zajednicu – kazao je Ramo u razgovoru sa glavnim imamom.

Za kraj ovoga prijatnog susreta sa hafizom Huskanovićem, Ramo je naglasio da čovjek u životu  nažalost cijeni samo ono što nema.

Džanan Ribić

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.