Promo banner

A+ A A-

Visoko: Hafiska dova hafizu Ibrahimu ef. Čehi u Pertačkoj džamiji

U subotu 18. jula 2015. godine u Pertačkoj (Hadži Ibrahimova) džamiji u Visokom, nakon podne namaza proučena je hafiska dova hafizu Ibrahimu ef. Čehi.

Polaganja hifza obavljeno je 11. marta 2015. godine, u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH: hfz. Ismet ef. Spahić, predsjednik, hfz. mr. Mensur ef. Malkić, član, i hfz. Haso ef. Popara, član. Muhafiz je bio hfz. Zilko ef. Žolja.

Hafiz Ibrahim ef. Čeho, rođen je 1971. godine, u džematu Duhri, MIZ Kiseljak. Osnovnu školu završio je u Kiseljaku, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Trenutno je apsolvent na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu od samog početka bio je pripadnik ARBiH, a po završetku rata zapošljava se kao imam hatib i muallim u džematu Arnauti, Medžlis Islamske zajednice Zenica, u kojem ostaje punih 17. godina.

Od 01. februara 2014. godine, preuzima dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Kreševo – imam Čaršijske hadži – Hasanove džamije, Medžlis IZ Kiseljak. U dosadašnjem radu, istakao se kao čestit i odgovoran imam koga krasi skromnost, dosljednost, odmjerenost i predanost imamskom radu. Oženjen je i otac petero djece.

(www.magazinplus.eu)

  • 11